Keijo Kuuttio – Kaikki kulminoituu roskapussin viemiseen

24.06.2014 - 14:08 / absurdia.


Kannen taitto ja kuvitus: Kati Vuopala

Pientä ennakkoa tulevasta ja menneestä. Olen siis ährännyt runokirjaprojektin parissa kuvittaen Keijo Kuuttion runokirjaa. Projektin tuottajana toiminut Juho Nieminen kuvailee näin:

“Keijo Kuuttio edustaa runouden rokkaavampaa tyylilajia, jota kirjoitetaan paljon, mutta julkaistaan liian vähän. Vikaa on paitsi kustannusmailman vanhoillisista ja pikkuporvarillisista asenteissa, myös wannabe-Bukowski-tyyppien yleensä yksitoikkoisessa rappioromantiikassa ja heikossa kirjallisessa laadussa. Enkä nyt edes väitä, että K.K. olisi mikään Charles Bukowski -klooni. Hän on kaukana siitä, mutta termiä toisinaan käytetään laajemmin kuvaamaan runoutta, jota myös raavas mies tai korkeakulttuurista sievistelyä kammoava nainen voisi mielellään lukea.

Selkokielellä ilmaistuna: näissä runoissa on arkielämän tuntua ja hellyttävää rumuutta, kuten yläasteen vuotta nuoremmassa ensi-ihastuksessa, joka ainoana koko koulussa ei heti torju lähestymisyrityksiäsi. Kuin puolihuomiossa Keijo Kuuttio lausuu ääneen kiistattomia totuuksia, joita useimmat eivät välittäisi ajatella, omaksi parhaakseen. Keskimääräisessä elämässä kaikki voi kulminoitua roskapussin viemiseen.”

Keijo Kuuttio: Kaikki kulminoituu roskapussin viemiseen (Monrepoo 2014). Ilmestynee kesällä! Tilausohjeita tuonnempana luvassa siis.

Kategoria: helsinki.
Tagit: , , , ,Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Viimisimmät raapustukset

Arkisto

Katigoria

Avainsanat

Blogeja & nettisarjiksia

Muuta

Kävijät

11022010 lähtien:
wordpress visitor